Kallaveden äärellä


 Hotelli Puijonsarvi

  Siellä on harjoitettu ravintolatoimintaa jo 130-vuotta.                                                     
  Hotellitoiminta alkaa 1925.
  Tämän talon seinät, ne on nähneet noin 8 miljoonaa ihmistä.
  Siellä on siemailtu 25 miljoonaa drinkkiä.
  Tanssikengät ovat saaneet kyytiä yhteensä 30 miljoonan kappaleen verran

Tämä on paras, 80 000 parisuhdetta on saanut siellä alkunsa  ja kyllähän te tiedätte mitä siitä  syntyy; niitä hedelmiä eli uusia kansalaisia 100 000 luvun verran, Huh <3 Varsinainen rakkauden hotelli!

Myös Manfred kummituksen kerrotaan asuvan näiden seinien sisällä. Tai välissä. Kummitukset lienee tekevät mielensä mukaan.

Tämä historiallinen HOTELLI PUIJONSARVI on hotelli, missä tätä kaikkea on tapahtunut ja niin paljon enemmän, josta voit itse käydessäsi lukea aulassa sijaitsevasta kansiosta, jossa kerrotaan hotellin historiaa, kuvin ja sanoin. Itse olen viehtynyt vanhaan; rakastan vanhoja rakennuksia, tavaroita, ihmisiä, asioita joissa tai joilla on tarinaa kerrottavanaan. Tällä hotellilla tuntuu olevan sielu, värikäs ja mukaansa tempaava sielu, jota voisi tutkiskella pidemmänkin ajan.  Hotellia remontoidaan ja nyt tehdyt uudistukset ovat tehty omaan makuuni hyvin, kunnioittaen upeaa Kuopion aluetta jossa luonto on luonnollisestikin suuressa asemassa ja se näkyy maanläheisinä mutta tyylikkäinä ratkaisuna. Värimaailma on melko tumma joka on aina tyylikäs ja varma valinta.  Ja ne 7-kerroksen metsäseinät. Ne on upeat vaikkakin alussa hieman oudot sillä vastaavaa en ole nähnyt. Ne sopivat Puijonsarveen. Hotelliin, joka elää luonnon syleilyssä.Hotelli Puijonsarvi sijaitsee Kuopiossa, Kallaveden rannalla.  Kuopio kuuluu Pohjois-Savon maakuntaan ja kaupunki tunnetaan maakuntakeskuksena Pohjois-Savossa. Hotelli on keskeisellä paikalla Kuopiossa ja siitä helppo livahtaa kaupungille tai luonnon äärellle, mitä ikinä mieliikään tekemään. Mekin kävimme kiertelemässä hieman keskustaa eikä sitä olisi jaksanut ellei hotelli olisi ollut niin "pelipaikalla".

Uskomatonta mutta totta, Etelä-Savon tyttönä on tämä kaupunki jäänyt itselleni tuntemattomaksi.  Vierailu jätti kuitenkin sen verran positiivisen tunnelman, että kesällä on päästävä kokemaan Kuopio uudelleen <3


                           Hotellissa vallitsi mukavan letkeä meininki ja sehän sopii meille.

Saatiin tavarat paikoilleen ja mieli teki raitista ilmaa pitkän ajon päälle. Etelä-Suomalainen lapsi vaati saada välittömästi suksisauvansa. Lunta!

Kaikille meille oli selvää se että ilta vietetään rennosti olosta nauttien. Ja sen me osaamme.

<3
Tule sellaisena kuin olet
Ei jäänyt paljon sanavaltaa kuka nukkuu missäkin ;)

Kävin saunomassa yhdessä pienimmän vieraan (ihmisen ) kanssa ja täytyy todeta että saunatilat olivat erittäin miellyttävät ja tunnelmalliset. Hotellin, selkeästi luonnonläheinen tunnelma, välittyy vahvasti myös täällä. Sauna oli tilava ja suihkuja oli kolme kappaletta. Näen itseni hyvin täällä myös naisporukalla, saunomassa, juttelemassa ja maistelemassa kuohuvaa!

Saunatilojen pöydällä olevaa vieraskirjaa on mukavaa lueskella


                                                                     
Tällä käytävällä sijaitsee uusittu kuntosali sekä RAUHA- naisten sauna. 
Miehille vastaava ONNI, jossa en luonnollisestikaan vieraillut.Saunatiloissa voit keittää teen tai hoitaa arjen kuivattamat kädet.Lapsukainen sai lahjaksi mielekkäitä tehtäviä ja niiden tekoon kyniä. 


Ja niin oli karvainen lapsukainen(kin) otettu upeasti huomioon omalla lahjapusilla. Sen sisältö oli mieleinen sekä koiralle että omistajalle. Herkkuja joka lähtöön koiralle ja koiran tarpeiden keruuseen pusseja jotka tavalleni ominaisesti olin jälleen unohtanut. Nukuimme kaikki sikeästi vaikka hotelli oli melko täynnä ja pieniä jalkapalloilijoita oli runsaasti hotellissa. Huoneiden äänieristys oli erinomainen. Aamulla suuntasimme koko porukan voimin kuntosalille joka olikin oikein positiivinen yllätys, sillä useimmissa hotelleissa olevat "kuntosalit" ovat paikkoja jotka työntävät lähinnä pois luotaan. Tämä uusittu kuntosali oli poikkeus lähes sääntöön ja sen kompaktiin 70m2 pakettiin oli saatu selkeästi hyvin mietittynä mahtumaan erinomainen paketti kuntoiluun.  Itselläni liikunta kuuluu arkeen eikä sitä mielellään hylkää lomallakaan. 
Mikä olisikaan paras tapa toimia enne viiden tunnin ajomatkaa kuin liikunta?
En keksi. 
Koska matkamme jatkui edelleen Kuusamoon, oli jumpan jälkeen siirryttävä rivakasti pesulle ja kohti viimeistä, mutta usein parasta hetkeä; aamiaista! <3Huoneessamme olisi muuten ollut mahdollisuus ottaa löylyt omilla lauteilla. Plussana pieni ikkuna huoneen puolelle joten pienimpien lasten kanssa mahdollisuus valvontaan onnistuu myös lauteilta käsin. Huoneen varustelutaso oli muutenkin korkea. Kaikkea tarvittavaa löytyi sekä vähän lisää. Kuten käsin valmistettuja suklaakonvehteja.

Hyvin olisi mahduttu tähän koko sakki mutta varasangyllä nukkuminen toi sikeät unet sekin. 


Aamiainen tarjoiltiin tässä ihanassa miljöössä.Klo 07:00 seisoi tämän oven takana kuusi kiiluvaa silmää odottaen sitä ihaninta; aamiaista!

Antaa kuvien puhua
Aamiainen oli hyvä ja kuten kuvat kertovat, löytyi sieltä varmasti jokaiselle jotakin ja vähän lisää. Lisänä tällä kertaa taisi olla muikut, joita seudulle uskollisena oli asetettu esille. 
Tämä oli  meille erityinen ilo, sillä tyttäreni ainoa toive viime kesänä oli päästä mummin kanssa syömään muikkuja Puumalan satamaan <3En tosiaan tiennyt millaiseen hotelliin olen matkalla. Oli huvittavaa huomata omien vaatteiden väritys ja hotellin mieltymys.. Kuin olisin suunnitellut tätä taustaa varten vaatteideni värin. En ollut. Luonnonläheisenä ihmisenä, istuin tänne kuin "nyrkki silmään".  Muuten, hotelli on saanut GREEN KEY-merkin, joka on kansainvälinen ympäristömerkki ja sen tarkoitus on edistää kestävää matkailua.  Voit lukea asiasta enemmän täällä. 

Siinä se. 


                                                                     
Kiitos Puijonsarvi, olit ihana.


Matkaan pääsimme noin klo 11:00, sillä oli aivan pakko päästä vielä rantaan, Kallaveden äärelle. Näky olikin mitä mukavin; luonnonjäällä luisteltiin. Niin sain minäkin lapsuuttani viettää, luistellen luonnonjäällä. Niin kotoisa tunnelma tässä kaupungissa!


Ajellessa on aikaa jutella ja tiedustelinkin matkaseurueelta, mikä oli parasta käynnissä? Molempien tyttöjen mielipide oli tismalleen sama; aamiainen! Oma mielipiteeni oli hieman avarampi ja lisään siihen vielä kuntosalin sekä upean saunan.Kiitos SokosHotel Puijonsarvi <3

Oman Kuopion-reissusi majoituksen pääset varaamaan TÄÄLTÄ

Mahottoman suurella rakkauvella:
-Katri-
Kommentit

Suositut tekstit